22+ legjobb kert ötletek
júl 16, 2020

Legjobb kert ötletek, amelyek nem nullázzák le a pénztárcád

Itt a nyár és ideje lenne kipofozni a kertet. Mindenki szeretné ha tökéletes lenne és nem kéne egy vagyont rákölteni, felújítani minden egyes részletét. Ezért is állítottuk össze ezt a kert ötletek listát, hogy megtaláld a számodra az ideális kinézetet.

Jegyezd fel a legjobbakat, mivel a következőkben olyan tippeket és trükköket találhatsz a tökéletes gyephez, világításhoz, grillhez, és dekorációkhoz amiket olcsón tudsz Te is megcsinálni. Találni fogsz kisebb és nagyobb átalakításokat is, éppen amihez kedved lesz. Még sorolhatnánk tovább, de inkább vágjunk bele.

kerti út egyszerűen
kerti út olcsón

Kerti út egyszerűen

Talán a legjobb döntés, ha azonnal szeretnél változtatni a kerten, gyorsan és költséghatékonyan. Nem kell a részletekbe bele merülni, a későbbiek során tovább fokozhatjuk a kinézetet. Egy kőből készült ösvény vagy egy kavicságy megfelelő döntés, így a kinézet mellett, a gondosan nevelt növényeinket is megvédjük a gondatlan lépésektől.

tökéletes kerti zöld gyep

Tökéletes gyep

A legtöbbünknek biztos a legnagyobb rémálma tökéletes gyepet nevelni, viszont ez az ami tényleg megadja a hátsó kert hangulatát. Már olcsón hozzájuthatunk a fűmagokhoz és válogathatunk több fajta közül is. A legfontosabb a rendszeres öntözés és alkalmanként a műtrágyázás. Ha nem szeretnénk vele folyamatosan foglalkozni, akkor válasszunk szárazságtűrő fűmagot.

kerti tűzrakó
kerti tűzrakó grill
forrás: thesoiledhome.com

A kerti tűzrakó grill elengedhetetlen

Legyen szó bármilyen kinézetről, hangulatról egy kerti grill elengedhetlen, ahol körbe ülhetünk és a barátokkal a legmerészebb történeteket vitathatjuk meg. Mindegy, hogy mi magunk készítjük el egy felniből vagy egy kész darabot vásárolunk, csak dobjuk fel a grill húsokat egy lapra és pár perc alatt kész is a vacsora. Készüljünk fel, hogy a s’mores úgy fog fogyni mintha muszáj volna. 

színes lampionok a kertben

Vigyünk színt az estébe

A kertünk elmerülhet a zöld színben, ezt azonnal orvosolhatjuk néhány színes lampionnal. Legyünk bátrak és akár egy egész falat beboríthatunk velük, csak egy kis ragasztószalagra lesz szükségünk. Kövessünk egy mintát, vagy egy vonalat és már teljesen átalakult a hangulat. 

Ugyanígy felhelyezhetjük két fa közé a lampionokat, de ahogy biztos láttad már a színes esernyők is megadják ezt hangulatot.

retro vintázs tábla

Vintage, Retro hangulat

Ne hagyjuk elveszni a padlás mélyén a retro és vintázs dolgokat, legfőképpen, ha rendelkezünk egy ilyen táblával. A régi konzervdobozokba ültessünk növényeket vagy tálaljuk ezekben a menüt. Webshopokban, de a jófogáson is találhatunk néhány darabot, ha a vintage örültjei vagyunk.

kemping sátor

Sátort fel!

Itt az ideje kiköltözni a kertbe és beindítani a nyári szezont. Az egyik legjobb családi program, amit csak találhatunk, néhány társas és egy kis pillecukor sütés mellett. Még fizetnünk sem kell, hiszen a saját kertünkben fogjuk felállítani a sátort. Készüljünk fel, hogy a gyerekek miatt valószínűleg egész nyáron állítva lesz a kuckó.

kerti mozi

Kertmozi a csillagok alatt

Néhány párna, egy-két szék, barátok, család és egy jó film. Ki mondta hogy ezt mind bent kell? Nem kell egyből a legdrágább vászonra vagy kanapéra gondolnunk. Már olcsón hozzá juthatunk egy vetítőhöz és a párnát, takarót is hozhatja mindenki magának, persze a rágcsával együtt. Nem utolsó sorban egy estére akár bérelhetünk is egy projektort.

kerti bár
forrás: pinterest.com

Néhány léc, deszka, szög, és kész is a kerti bár

Ezen szerintem nem kell senkinek sokat gondolkodnia. Azonnal pár deszka és léc segítségével már építhetjük is a saját otthoni bárunkat, ahol leülhetünk egy hosszú nyári nap után és felfrissülhetünk. A party hangulatot is biztosan megalapozza.

kerti faház

Építsd meg a gyerekkori álmod

Persze, nem kell egyből egy magaslesre gondolnunk. Ismét nem kell túlköltekeznünk, hiszen elég néhány fa alapanyag, de akár segítséget is kérhetünk. Természetesen figyeljünk a biztonságra is! Biztosak vagyunk benne, hogy nem csak nekünk lesz felemelő érzés megépíteni, de a gyerekeket sem lehet majd kirobbantani belőle.

pergola fényfüzérrel

Saját pergola

Elég drágának tűnnek a pergolák és a terasztetők, legfőképpen ha a tengerparton szeretnénk bérelni őket. Vásárolhatunk egy előre elkészített darabot, de akár mi magunk is elkészíthetjük és már is sokkal hangulatosabbá válik a kertünk.

kerti társalgó

Társalgó avagy az esték gyülekező helye

Egy régi szőnyeg, egy új napvitorla és néhány párna, már kész is van a társalgónk. Mindenki otthonában rejtőznek régi darabok, amelyeket nyugodtan felhasználhatunk kintre is. Egy-két fényfüzér ami megalapozza a hangulatot, néhány új huzat a párnákra és meg is volnánk.

ledszalag a kerti útban

Dobjuk fel a kerti utat egy kis világítással

Ha készen vagyunk a kerti úttal, itt az ideje megbabonázni egy kis fénnyel. Nem kell más csak egy kültéri hosszú led-es fényszalag és úgy fogjuk érezni mintha a fellegekben járnánk.

fényfüzér a pergolán

Függesztett fényfüzér

Nem csak alulra helyezhetünk fényeket. Függesszünk fel néhány led-es fényfüzért a pergolára vagy a napvitorlák közé, ami tökéletes megvilágítást fog adni az esti beszélgetésekhez.

régi kerékpár virágtartó
forrás: pinterest.com

Hasznosítsuk a régi kerékpárat

Az újrahasznosítás hívei vagyunk és ezzel a megoldással több ezer forintot is spórolunk. A régi kerékpárat alakítsuk át egy virágtartóvá. Fessük le teljesen egyszínűre és szereljünk rá néhány ládát vagy tartót. Ha szeretnénk hogy mindenki azonnal felfigyeljen rá, dobjunk fel néhány napelemes fényfüzért a biciklire, így bárhol elhelyezhetjük.

madáretető

Házi madáretető

Nincs is annál felemelőbb érzés, ha egy fecske vagy egy fakopáncs rátalál a madáretetőnkre és énekel nekünk.

raklap virágtartó
raklap ülőgarnitúra bútor

Raklapból bármit

Már néhány éve népszerűségnek örvend a raklap, a megannyi felhasználási lehetőség miatt. Egyszerűen készíthetünk bútorokat, virágtartókat belőle, de akár a kerti bárunkat is elkészíthetjük belőlük. Egy kis csiszolás és egy jó minőségű alapozó segítségével több évig megállják helyüket.

üveggolyók a fában

Néhány üveggolyó a fában

Egy ajtó, egy kerítés vagy egy fából készült virágtartóba furjunk néhány lyukat, majd helyezzünk bele színes üveggolyókat. Ahogy a nap megvilágítja majd ezeket, teljesen más dimenzióba fogjuk érezni magunkat.

párakapu a teraszon

Felfrissülés a nyári melegben

Vásárolhatunk már készen is, de akár egy cső is elég és már készíhetjük a párakaput. A vízpermetet helyezzük a pergola vagy a terasz széleihez. Felfrissülés lesz mindenki számára.

konzervdoboz lámpás

Éjszakai lámpás

Az esti hangulat világítást nem csak ledek segítségével érhetjük el. Néhány régi konzervdobozt szúrjunk át egy szög segítségével. Alkothatunk belőlük akár egy füzért is, de csak szétszorva a kertünkben is biztosítani fogja a hangulatot.

fényfüzérek a fákon

Villanyozd fel a fákat

Legtöbb esetben a képzeletünk szab határt, amikor a fényeket kell beállítanunk. Egyszerűen tekerjük körbe a fákat és vezessük végig a világítást néhány ágon. A hatás eszméletlen.

kerti pad

Kültéri étkezőgarnitúra

Nyáron elég meleg van az otthonunkban, ha nincs légkondi, ezért inkább este tartanánk a szülinapot. De akkor már miért nem kint a kertünkben? Egy ilyen garnitúra segítségével, azonnal már teríthetünk is kívülre, ahol mindenki jól fogja érezni magát.

törött cserép

Törött cserép

Egy régi törött cserepet egyszerűen csak fektessünk el és már is ültethetjük bele a növényeket. A kivitelezés egyszerű a hatás feledhetetlen.

Melyiket fogod már holnap elkészíteni? Te mit tudnál újra hasznosítani a kertben?

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve