kerti bútor ötletek
júl 17, 2020

Mesés kerti bútor ötletek – házilag is

A kert a nyugalom szigete, ami a naplementével átváltozhat egy party helyszínévé is. Fontos, hogy kint is le tudjuk ültetni a vendégeket, ne csak a nappaliban és akár egy délutáni szunyokát is be tudjunk iktatni itt. A kerti ötletek cikkben, már említettük a bútorok fontosságát. Olyan kerti bútor ötletek is lesznek a segítségedre, amelyeket akár Te magad is elkészíthetsz, ha viszont nem szeretnél fáradozni arra is találsz megoldást.

A minőségi darabok mellett, megtalálhatóak lesznek a raklapból készült kanapék, asztalok, székek, vagy virágtartók. De többet nem is árulunk el. Kezdjünk is bele.

rattan kerti bútor
forrás: homestoriesatoz

Rattan bútorok

A rattan már régóta felkapott a tartósság és a dizájn miatt. Jó választást ezen a téren a minőségi darabok jelentik, hiszen ezek több évig kiszolgálnak minket az erős szerkezet és az időtálló kidolgozás végett. Néhány vintage virágcserép és egy szőnyeg is tökéletesen illeszkedik a hangulatba. 

raklap kanapé és asztal
forrás: micazu.nl

Az egyszerű raklap megoldások

Mi számít egyszerű megoldásnak? Csak forgassunk össze néhány raklapot, helyezzük egymásra és már meg is van a kerti kanapénk és asztalunk. Egy kis utókezelés és festés nem árt, ha több évig szeretnénk használni őket.

kerti pergola

Pergola kuckó

A pergolát már megemlítettük a kert ötletek cikkben, viszont a stílus és a praktikusság miatt itt is beszélünk róla. Ezt legfőképpen egy asztalos segítségével tudjuk elkészíteni, a megfelelő struktúra és kivitelezés miatt. (Ha elég bátrak vagyunk akkor hajrá!) Viszont a végén a házibuli központja lesz, néhány világítással megbolondítva.

napvitorla a kertben

Napvitorla az árnyékért

Ha nem rendelkezünk terasszal vagy egy pergolával, akkor a nap gyorsan elveheti a kedvünket a kinti beszélgetéstől. Erre tökéletes megoldás egy napvitorla beszerzése. Mi magunk is elkészíthetjük, viszont vigyázzunk az anyag kiválasztása során, ugyanis uv és eső állónak kell lennie, ha nem szeretnénk egy szezon után újat vásárolni.

napvitorla a medence felett

Akár elhelyezhetjük a medence felett is.

kábeldobból készült fa asztal

Kábeldob asztalnak

A kábeldobokat se felejtsük el, hiszen ahol raklapot tudunk vásárolni ott nagy eséllyel ilyet is találunk. Ebben az esetben sem árt egy kis csiszolás és festés.

kábeldob asztal napernyővel
forrás: instructables.com

Kábeldob álló asztal napernyővel

Ha két-három méter átmérő nagyságú darabokat is találunk, akár egy nagyobb álló asztalnak is elkészíthetjük azt. Egy napernyőt is elhelyezhetünk benne és a gurulós lábak segítségével már kész is a tálaló asztal.

kábeldobból komplett kisasztal székekkel

Kisasztal kábeldobból

Elég profinak érezzük magunkat? Akkor átalakíthatjuk egy 4 személyes kis asztallá is.

forrás: ana-white.com

Néhány deszka, csavar és készen is vannak a székek

A fent látható székek már egy szinttel a raklap megoldások felett állnak, hiszen nekünk kell megalkotnunk a székeket, de nincs szükségünk sok munkára. Néhány deszka, egy-két csavar és egy alapozó szükséges az összerakásához.

virágágyás házilag

Virágágyás házilag

Itt is felfedezhetünk néhány raklap elemet, viszont szükségünk lesz további darabokra is az elkészítéséhez. 

állított raklap virágtartó

Rengeteg ötlet közül válogathatunk, ha raklapból szeretnénk virágtartót készíteni. Egyszerűen állítsuk fel, vagy akár készíthetünk egy többszintes megoldást is.

raklap virágtartó
több szintes raklap virágtartó
raklap faház

Télen-nyáron

Ennek a kis kerti faháznak élvezhetjük a védelmét esőben és napsütésben egyaránt. A megépítése után már csak négy raklapra lesz szükségünk a padhoz.

régi abroncsból kerti bútor

Virágtartó, kisasztal, szék egy régi abroncsból

Az elhasznált gumikat általában a szerelőnél szokták hagyni, de nem mi! Lehet az asztalunk alapja, egy növény cserepe, de akár egy napernyő talpa is. Nyugodtan fessük át, ezzel is színt adva a kertünknek.

salaktégla pad
forrás: countryliving.com

Néhány kimaradt tégla

Az építkezés során kimaradt néhány salaktégla? (Ha nem, akkor sem kell megijednünk, hiszen olcsón juthatunk ezekhez.) Csak helyezzük bele a kezelt fa darabokat és készen is van a kerti padunk.

Szerinted melyik a legjobb megoldás? Vagy már meg is építettél egyet?

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve