júl 30, 2020

Kerti világítás ötletek, amelyekkel átvarázsolhatod a külteret

Nyaralás során a hotel esti fényei teljesen elvarázsolják az embert egy vacsora vagy egy séta során. Ki mondta, hogy ezt nem tudjuk otthon is elérni? Varázsold te is hangulatossá a kertet ezekkel a kültéri világítás ötletekkel. Akár egy délután alatt is felszerelheted őket és a családi büdzsé sem fogja megszenvedni az elképesztő látványt amit könnyen megcsinálhatsz.

Össze szedtük a legjobb képeket, amelyek között az egyszerű gyors megoldásoktól, a stílusos drámai hatásig mindent megtalálsz. Sok napelemes kültéri fényt könnyen mi magunk is telepíthetünk, amikhez a webshopból azonnal beszerezhetünk. De ne is ragozzuk tovább a szót következzenek az ötletek.

ház falának megvilágítása

Ház falának megvilágítása

Egy új kinézetbe öltöztethetjük házunkat, ha néhány led-es világítással megvilágítjuk a falakat. Elegáns és egyben luxus érzetet fog kelteni. Helyezzük a fényeket az ablakok alá, de ha nem szeretnénk, hogy bejusson a fény akkor a sarkokra is helyezhetjük őket.

kerti út mellett napelems fények
süllyesztett led-es világítás az úton
rejtett fényszalag a kerti úton
fényszalag a kerti úton közelről

Fények a kerti úton

A kerti ötletek cikkben már olvashattad, hogy milyen egyszerűen lehet felépíteni egy kerti utat. Egyes ledes fényszalag elvezetése a járat mellett, vagy néhány napelemes kültéri világítás leszúrása már csak a hab a tortán (és tényleg pár perc alatt elkészíthetjük).

farönk világítás

Farönkböl kültéri díszvilágítás

Több módon is elkészíthetjük ezt a természetes hatású világítást. Az általános megoldás, ha egy láncfűrész vagy egy esztergagép segítségével kivájjuk a fa belsejét majd egyszerűen egy lámpára ráhelyezzük a fát. Akár készen is hozzájuthatunk egy ilyen farönkhöz, ha megszeretnénk spórolni magunknak a több órás munkát.

A másik megoldás, ha a darab réseibe egy-egy rövid fényszalagot illesztünk bele.

kerti lámpás új világítással
kerítés megvilágítása
kerítésen fényfüzér
kerítés vegyes világítással

Kerítés díszítése dizájnos világítással

A kerítést is több módon dobhatjuk fel. A régi lámpások új ledes világítással egy jó választás, ha rajongunk a vintázsért. Ahogy a házunk oldalát is megvilágítjuk, úgy a kerítést is díszíthetjük alulra helyezett fényekkel. Az egyszerűbb fényfüzéreket, pedig egy vonalban a tetejére helyezzük, de átmenetet is képezhetünk, sőt ne féljünk egy hálós fényt sem elhelyezni akár az egész kerítésen. Végül ötvözhetjük a különböző megoldásokat, egy-egy napelemes világítással és fényfüzérrel, szalaggal.

fán lévő fényfüzér
mesés hangulatú logó világítás a fákon
világító lampionok a kertben
lampionok a kerti bútor felett

Fákon lévő világítások

A fákat se felejtsük el a fények terén. Egyszerűen mesébe illő hangulatot tudunk elérni, egy-két lampion vagy fényfüzér segítségével. Csak tekerjük be a fákat, vagy rakjunk fel egy-két világító mécsest. Ha már megtaláltuk a kültéri kanapét és padot, vagy netalán elkészítettük, ne hagyjuk megvilágítás nélkül. Néhány átmenő fény, egy-két díszszalag és máris rendezhetjük a kerti partyt.

kerti kanna fényfüzérrel

Régi kanna a fény szökőkút

Ennél jobb fókuszpontot talán nem is tudunk elképzelni a kertben, ahogy párunkkal kint a kertben megpillantjuk egyszerűen megbabonázza az est hangulatát. Nem utolsó sorban csak egy régi kannára és egy napelemes fényfüzérre van szükségünk.

régi csap átalakítva kerti fénnyé

Folyik a fény

Hasonló módon készíthetjük el ezt a megoldást is. Itt a készítő még egy színes üveget is hozzáadott a képlethez, így nem csak egy színben pompázik a fény.

kertben szétszórt fénygömbbök

Fénygömbök

Ezt a világítás leginkább egy esküvőn tudjuk elképzelni, ezért is a feledhetetlen hangulatot a kerti partyhoz biztosan meg fogja adni. Csak szórjuk szét néhányat a kertünk végeiben és nem fogjuk megbánni.

kerti folyó megvilágítása
kerti tó világítás

Kerti tó az élményért

Egy kerti tó valószínűleg mindenkinek az álma, és egyben nem lőhetünk félre vele. Fontos, hogy este is megkapja a megfelelő hangsúlyt a kertünkben, ezért gondoskodjunk a fényekről.

süllyesztett fények a feljárón

Rejtett, süllyesztett fények

Ezek a világítások egy kicsit több előkészületet igényelnek, mivel valószínűleg meg kell bontanunk a kertünk egyes elemeit, hogy tökéletesen el tudjuk helyezni a fény szalagokat az egyes résekben. Meglehet, hogy nekünk kell majd elkészíteni a járatot is a vezetékeknek.

Szeretnéd olcsón beszerezni ezeket a világításokat? Szeretnél egy-két útmutatót, hogyan vágj bele a kert világításába? Akkor iratkozz fel a hírlevelünkre.

képek forrása: pinterest.com

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve