Konyhabútor ötletek, amelyek alapján megtalálod a tökéletest
júl 14, 2020

Konyhabútor ötletek, amelyeket te is szeretnél

Szeretnéd a konyhádat felújítani?  Mielőtt belevágnál érdemes egy-két konyha berendezési ötletet gyűjtened, mivel ahogy a nappalink esetében itt is az egység a cél. Mindegy, hogy kicsiben szeretnéd kezdeni, néhány aprósággal, egy új színnel vagy az egész konyhát szeretnéd átalakítani. 

Ebben a cikkben azonnal találni fogsz ötleteket, amelyek neked is tetszeni fognak, legyen szó vintage, minimalista, vagy egy modern, letisztult konyháról itt találni fogsz inspirációt hozzá.

Sötét színű konyhabútor, aranyozott fogantyúkkal

Sötét színek, metál fogantyúkkal

Ha a sötét színek mellett döntünk, mint ahogy fent láthatjuk, ne feledkezzünk meg megtörni a színt a további elemek segítségével, például egy fehér munkalap vagy metál aranyozott fogantyúkkal. A konyhai hátfal is hozzájárul az összkép eléréséhez, ami most egy elegáns stílust tükröz. Akkor válasszuk ezt a kombinációt, ha elég természetes fény jut a konyhában és gondoskodtunk a megfelelő világításról is.

Üveges konyhabútor

Üvegpolcok

Egy üveg ajtóval rendelkező szekrénnyel tovább fokozhatjuk az elegáns hatást. Megmutathatjuk a különleges poharainkat és étkészletünket. Ha úgy gondoljuk sok dolgot fogunk tárolni ezekben a szekrényekben, egy mintás üvegből készült ajtó elrejteheti a rendetlenséget.

Lila és fehér színű konyhabútor

Több színű konyhabútorok

Nyugodtan alkalmazhatunk többszínű konyhát és ebben az esetben ne féljünk erős színeket sem használni. Az alsó polcok megalapozzák a konyha hangulatát míg a felső polcok oldják ezt.

világoskék, 80s éveket idéző konyhabútor

Világoskék konyhabútor

Ez a világoskék szín leginkább a nyolcvanas évekre emlékeztet, de nem  ezen a minimalista bútorzaton. Megőrzi a játékosságot és amiben jó egy vacsorát vagy egy ebédet főzni. A fehér elemek itt is megbontják a színt, illetve a két fajta hátfal is hozzájárul ehhez. 

nyitott polcok a konyhában

Nyitott polcok

A nyitott polcok sokkal egyszerűbbé teszik a főzést, és a mosogatás után egyből a helyére tehetjük akár a tányérokat. Akár egy-két fűszernövényt is termeszthetünk itt.

nyitott polcok elrejtése reluxával vagy függönnyel

Rejtsük el a nyitott polcokat

A kisebb konyhákban a könnyű pakolás miatt használjunk nyitott polcokat és szekrényeket. Azonban, ha nem szeretnénk megmutatni mit rejtenek ezek akkor egy reluxa vagy egy függöny segítségével elrejthetjük a tartalmát.

merész színű konyhabútor komplementer színnel

Fényes, merész színek

Ebben a konyhában nem csak a reggeli kávé ébreszt fel minket, hanem ahogy belépünk a konyhába már egyből a bútor színei feldobják a hangulatunkat. Sokak számára túl erős lehet egy ilyen merész szín használata, így a már leírt módon használjunk mellé egy kiegészítő színt. A konyhabútor mellé használhatunk mintás egyedi konyhai járólapokat is.

konyhasziget a szobában

Konyhasziget a lakás ékessége

Imádunk főzni és még amerikai nappalival is rendelkezünk, akkor alakítsuk át a konyhaszigetet a főzés központjává. Egy jó beszélgetés közben, akár el is készíthetjük a barátaink vagy családtagjaink számára a menüt.

nem vadító pasztell színek a konyhabútoron

Pasztell színű bútorok

Megőrizve természetes hatást, de mégis egy kis színt bele csempészve a konyhánkban, használjunk pasztell színeket. Így nem a megszokott egyszínű fehér bútorokat fogjuk kapni, és a személyiségünket is tükrözheti a nem vadító szín.

antikolt konyhabútor krétafesték segítéségvel

Antikolás

A már megszokott, vagy használtan vásárolt bútort könnyen átalakíthatjuk több módon is. Az egyik legjobb megoldás az antikolás, főleg ha az antik, vintage stílus szerelmesei vagyunk. Egyszerűen krétafesték segítségével 1-2 soron fussunk át a bútoron (még a tökéletesre sem kell törekednünk, és akár a belsejét is meghagyhatjuk eredeti állapotában), ezek után vissza csiszolva a réteget érhetjük el a fent látható megjelenést.

helytakarékosan elrendezett konyhabútor

Használjunk ki minden lehetőséget

Kisebb konyhával rendelkezünk? Érdekes eloszlása van a szobának? Nem probléma. Törekedjünk arra, hogy minden helyet kihasználjunk egy-egy polc vagy szekrény segítségével. Az előre gyártott darabok a legtöbb esetben a sarokba, illetve egy oldalra készülnek, azonban számos gyártónál és boltnál is van lehetőségünk személyre szabni a bútort. Végső soron egy asztalos is megoldhatja a problémát. (Ha elég bátrak vagyunk akkor akár mi is.)

fából készült konyhabútor
fából készült fehér színű konyhabútor

Ami sosem fog kimenni a divatból

Egy fából készült konyhabútorral nem hozunk rossz döntést, ugyanis ezek, ha minőségi anyagból választottuk őket, a megfelelő ápolás mellett, sok-sok évig megőrzik eredeti minőségüket. 

Ha pedig már úgy érezzük, hogy itt az ideje változtatni, egy kis csiszolás és festék segítségével akár mi magunk is átvarázsolhatjuk fehérre vagy a már említett pasztell színek egyikére.

Ha emelett döntöttünk, akkor a konyhai hátfal, járólap és egy kis dekoráció segítségével dobhatjuk fel a szoba kinézetét. 

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve