febr 20, 2020

15 konyhai berendezési ötlet, amiről tudnod kell – 2020

Hogyan kezdj bele a konyha berendezésének?

A teljesen fehér konyha sosem fog kimenni a divatból, habár egy idő után már megszokottá válik és eljön az idő az átalakításra. A következő ötletek a 2020-as trendekre alapozva segítenek eligazodni, hogyan is kezdj bele. Citromsárga szín? Lehet elsőre furcsán hangzik, főleg, hogy már minden eszközt és készüléket gondosan kiválasztottál.

De legyen a 2020 a konyha felújításáé!

Konyhai tapétás hátfal

A 70-es évek óta egyre jobban kezdünk megbékélni a tapétákkal, főleg amióta olyan hatást tudunk velük kelteni, mintha teljességében az egész fal díszcsempével lenne díszítve. De elrugaszkodhatunk a minimalista dizájntól is és választhatunk virág mintás tapétát is, megtartva a 2020 dizájnt, monokróm hatásban.

Konyhai tárolók

Magyarországon mindig is a spájzban tároltuk az elkészített befőtteket, paradicsomlevet és minden más finomságot. Mostani új házépítések során, már elhagyják ezeket. Teljesen átalakítva a helységet, de a szerepét megőrizve létrehozhatunk egy, a falba besüllyesztett szekrényt, ahol könnyen elrejthetjük a nagyobb edényeket, lábasokat, de ugyanígy a felsőbb polcokon a fűszerek és a befőttek is megállják a helyüket.

Régies konyhai padlózat

Változatosságot és új árnyalatot vihetünk a konyhába egy régies hatású padlózat segítségével. Terrakotta és még megannyi változatot felhasználhatunk, hogy minél természetesebb hatást érjünk el.

Drasztikus konyhai mennyezet

Ne felejtsük el a mennyezetet se. Egy fa hatású vagy egy sötét szín kiválasztásával egy drasztikus, figyelemfelkeltő hatást alakíthatunk ki a konyhában. Ugyanezt akár egy álmennyezet készítésével is elérhetjük.

Színek elrejtve

A fehér a konyhában egy könnyű és egyben tökéletes választás is, viszont nem kell teljesen ragaszkodnunk hozzá. Hogy még is stílusos legyen a szoba, de mégis megtartsa a fehér szín eleganciáját, a székek és a főpult színeit megváltoztatva egy új kompozíciót teremthetünk. Ha tovább szeretnénk fokozni, akkor a polcokon tárolt eszközöket is hasonló színekben válasszuk meg.

Réz lábasok

A réz lábasok nagyszerű választást jelentenek nem csak főzés terén, de a konyha színvilágának megújítása terén.

Fa hatás a konyhában

A természetes fa hatás mindig is megállta és mondhatni sosem fog kimenni a divatból, legfőképpen nem a konyhából. Nem fontos, hogy a konyhabútor teljesen fából készüljön, viszont vegyük figyelembe, hogy egy szék vagy a konyha sziget melegséget áraszt az egész konyhában, ha fából készült. Nem utolsó sorban, ha viszonylag kezeletlen fa típust választunk a későbbiek során akár magunk is átalakíthatjuk.

Az amerikai konyha

Használjuk ki teljességében a rendelkezésre álló teret és csináljunk a nappaliból és a konyhából egy nagy szobát. Manapság már a legtöbb otthonban hasonlóan van kialakítva a konyha. Hogy megtartsuk a helyiségek végét a külünböző világítással, padlózattal vagy mennyezettel tudjuk ezt a hatást elérni.

Sötét padlózat

Ha világos színeket választottunk a falaknál, illetve a bútoroknál, a sötét padló segítségével könnyen kompenzálhatjuk ezt.

Konyhai tányértartók

A vintage konyhai tányértartók ismét aranykorukat élik 2020-ban. Praktikusságát tekintve a mosogatógépből majdnem egyből már elhelyezhetjük a helyére és nem mellesleg dizájnosan mutat egy nyitott polcon is. Megmutathatjuk a barátoknak, családnak hogy milyen gönyörű kész szettel rendelkezünk, ahelyett, hogy eldugnánk egy szekrényben.

Rejtsd el a konyhai készülékeket

Mellőznéd a konyhából a készülékek adta acél színeket. Egyes konyhabótorokat úgy vásárolhatunk meg, hogy rendelkeznek fedő burkolattal a hűtő- és mosogatógépekhez. Ha nem kaptunk akkor könnyen egy hasonló hatású anyag vagy egy nagyobb matrica segítségével eltakarhatjuk őket.

Nyitott polcrendszer

A nyitott polcrendszer segítségével kiállíthatod a különböző értékes eszközöket, de akár egy-két vintage elemet is elhelyezhetsz a polcon. Azon kívül, hogy jól néz ki, egyben gyorsan és könnyen is elérjük a kellő eszközöket. Fontos, hogy ne felejtsük el rendszeresen takarítani a felületet, illetve a régen használt dolgokat, mivel a nyitottságból adódóan a por könnyen megülepedik a polcokon.

Vegyesen

A fent leírtakat könnyen ötvözhetjük egy konyhában. A fehér oldalsó oldalak megadják az eleganciát, míg a fa bútor fedőlap, megadja a természetes, meleg hatást. Az enyhén citromsárga szín pedig színt visz az egész képben, ami a konyha egyes részein visszatükröződik. Ha félünk a színektől, akkor ugyanezt a különböző texturák segítségével is elérhetjük. Végső soron a nyitott polcrendszerben megtalálhatóak a konyha legszebb darabjai.

Most Te következel!

Bátran játsz a színekkel és ne félj változtatni a bútorokon. Ha pedig most kezdesz bele a konyha kialakításába akkor sok sikert hozzá!

Melyik ötlet volt az, amelyet már holnap kipróbálsz?

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve