febr 21, 2020

10 ötlet hogyan dobd fel a konyhai hátfalat – 2020

Konyhai hátfal ötletek, hogy megtaláld a számodra megfelelőt

Amikor kialakítjuk a konyhát nem biztos, hogy az első gondolat lesz a konyhai hátfal kiválasztása. Fontos azonban számításba vennünk, mivel ha már bekerült a bútor a helyére már csak limitált lehetőségünk lesz. (Persze kivéve a fehér bútorokat.) Gyűjts ötleteket és tippeket a hátfal kiválasztásához vagy átalakításához.

A természetes hatás

Ha lehetőségünk nyílik nyugodtan bontsuk meg a konyhai bútorzat hátulját egy ablak segítségével. Ezáltal beengedhetjük a fényt, illetve a természet adta zöld színeket. (Nem mellesleg egy kis mocivációnk is lesz a kert gondozására.) Hasonló hatást érhetünk el egy zöld növényekkel teli tapéta segítségével is.

Rusztikus hátfal

Ha egy kis régies hatást szeretnénk belevinni a konyhába, akkor a fent látható hátfal tökéletes megoldás. Megőrzi a bútorzat adta hangulatot, de mégis új hangulatot visz az összképbe.

Geometrikus és sötét

A sötét bútorok meghatározzák a konyha hangulatát, ezt kompenzálva a megfelelő választás a világos falszínek. A dramatikus hatást és az eleganciát fokozva a hátfalon – folytatva a sötét színeket – egy egyszerű, geometrikus mintás tapéta jó megoldás.

Gyümölcsök a frissességhez

A kiwi tapéta lehet sokak számára szélsőségesnek tűnhet, viszont ennek a segítségével frissességet biztosíthatunk a konyhában. Hasonló módon a citrommal és egyéb zöld gyümölcsökkel is feldobhatjuk a konyhát.

Virágminta, az örök

Tökéletes egy hagyományos vagy vidékies konyhába. Hogy ne legyen túl domináns a virágminta, válasszunk mellé rusztikus, fémes és fa elemeket.

Komplementer színek

Ahogy a festészet terén, úgy a konyhában is alkalmazhatjuk a komplementer színeket. A szürke és fehér színek mellé könnyen párosíthatunk egy-egy meghatározóbb színt. Fontos azonban, hogy tartsuk szemelőtt a 80-20 arányt.

Fekete-fehér

A fekete és fehér színekkel nem tudunk mellé lőni, ahogy a kocka mintával sem. A régies hatású hátfalhoz válasszunk fémhatású bútor darabokat.

Öntapadós csempe

Az öntapadós csempe egy tökéletes választás, a könnyű alkalmazása és az egyszerű csere lehetőség miatt. Hogy átvigyük a kiválasztott színt a konyha többi területére is, elhelyezhetünk egy-két festményt vagy hasonló színű függönyt, amelyeket egyszerűen cserélhetünk ha már változtatni szeretnénk.

Most Te jössz!

Itt az ideje, hogy belekezdj az új konyha kialakításába. Melyik ötlet tetszett neked? Vagy már el is készítetted? Oszd meg a többiekkel a komment szekcióban, hogy ők is ihletet merítsenek a tapasztalataidból.

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve