júl 03, 2020

8 Teljesen egyedi konyhai járólap ötlet

Járólap ötletek, amelyek segítenek egésszé tenni a konyhát

Lehet, hogy a konyha berendezésére koncentráltál vagy éppen a bútorok mögötti hátfal megtervezésére és emellett elmaradt a járólap kiválasztása, mivel arra már “úgy sem kell” nagy hangsúlyt fektetni. Ahogy a fent felsoroltak, úgy a járólap is átalakíthatja a konyha hangulatát, vagy tovább fokozhatja a már kialakított látképet. Akárhogy is döntesz a következő megoldások a segítségedre lesznek. A megszokottól eltérően mutatják meg, hogyan is lehet a különböző formákat és színeket ötvözve a következő szintre emelni a konyhát.

hagyományos járólap a konyhában

Ne komplikáld túl

Lehet hogy túl unalmasnak tűnik a jól megszokott hagyományos járólapok, viszont a meghatározó és színes bútorok mellé tökéletesen illeszkednek. Ha a hátfalat is színesre és mintásra terveztük, akkor még inkább jobb választás.

fa hatású járólap

Fa mindenhol

Ha nem szeretnénk csempét vagy burkolólapot a konyhába, akkor egyszerűen választhatjuk a nappaliban használt fapadlót. Ha így döntünk feltétlenül figyeljünk arra, hogy a kiválasztott darab kibírja a napi vagy heti felmosást. Természetesen már olyan padlólapokat is vásárolhatunk, amelyek kerámiából vagy hasonló anyagokból készültek, de mégis fa hatást keltenek.

konyhai járólap színes és mintás

Színes és mintás járólap

Ha egyszínű konyhai bútorral rendelkezünk gyorsan megszokhatjuk és egyből elveszíti a hangulatát. Ezt egy kis dekorációval kompenzálhatjuk vagy válasszunk mellé egy mintás és a környezettől elrugaszkodott színű járólapot.

fehér márvány járólap

Márvány az elegancia

A nagy márvány lapok segítségével eleganciát és monumentális hatást tudunk elérni a konyhában. Nem végső soron növeljük a teret is. 

fekete-fehér mintás járólap a konyhában

Ne féljünk megbontani a szokásost

Sokak számára szélsőséges lehet a fent látható padlózat, azonban, ha kompenzálni tudjuk a bútorzattal és a világítással, ne féljünk használni az érdekes színeket és mintákat.

márvány és fa hatású járólap keveréke

Vegyítsük a járólapokat

Ha egyik padlózatot sem érezzük igazán magunknak és nem szeretnénk követni az egyfajta megoldásokat akkor bátran használjunk több járólapot egyszerre. Természetesen méretben legyenek ugyanakkorák és határozzuk meg egy színvilágot, amelyet a konyhában szeretnénk használni.

szőnyeg dekoráció a járólapon

Változtassunk azonnal

Ha azonnal szeretnénk változtatni a járólapon akkor egyszerűen használjunk egy erős színeket és mintákat tartalmazó szőnyeget. Amellett hogy a hangulatot is fokozza, egyben praktikus is, hiszen sokkal szívesebben állunk majd ezen mosogatás közben. Ha csak egy kis darabot helyezünk el a konyhába, akkor ne feledkezzünk el csúszásgátló matricákat ragasztani az aljára, ezzel is megelőzve az esetleges baleseteket.

geometriai formákat ábrázoló járólap

Kis geometriai minták

Ebben a konyhában aztán mindenfajta megoldást találhatunk, annak érdekében, hogy egy hangulatos helyett kapjunk, ahol élvezet főzni. Itt a fekete-fehér kis háromszögeket tartalmazo járólap, az erős kék színű bútorzatot és a zöld színű, levélmintás falat kompenzálja.

Neked melyik ötlet tetszik a legjobban? Te melyiket fogod használni a konyhában?

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve