legjobb konyhai eszközk, amelyekkel élmény főzni
júl 15, 2020

A legjobb konyhai eszközök, amelyekkel élmény főzni

Sokszor úgy érezhetjük, hogy ide-oda kell kapkodnunk a konyhában az eszközökért. Nem találjuk a megfelelőt, aztán már le is égett a milánói. De nem ezekkel az eszközökkel! A következő felszerelésekkel élmény lesz főzni, időt és munkát spórolhatsz meg.

(Nem az összessel, néhány csak túl menő volt, hogy kihagyjuk.)

avokádó frissen tartó szilikon

Legyen friss az avokádó

Csak egy felet írt a recept vagy éppen a reggeli pirítós mellé szerettél volna enni egy kicsit? Ennek a szilikonnak a segítségével sokáig frissen tarthatod.

kerékpáros biciklis pizza szeletelő

Kerékpáros pizza szeletelő

Ha a kerékpár örültjei vagyunk akkor ez egy tuti vásár, főleg, hogy még a pizzánkat is ketté vághatjuk vele.

pizza szeletelő olló

Na de az olló sem egy rossz megoldás, főleg hogy azonnal a tányérunkra tehetjük a szeletet. Ne felejtsük el alaposan elmosni.

hamburger hús töltő és formázó

Tökéletes töltött hamburger hús

Valljuk be, hogy nehéz otthon elkészíteni a tökéletes hamburgert, legyen szó a húsról vagy a buciról. Ezzel az eszközzel tökéletesre formálhatjuk a húst és megtölthetjük sajttal és egy-két fűsszerrel. Már meg is éheztünk.

praktikus tészta szűrő szilikon

Tésztaszűrő mindenhez

Kész a tészta, lehet leönteni a vizet, de valamiért mindig kicsusszan két-három szál. Nem csak tészta, de gyümölcs és zöldség mosáshoz is használhatjuk ezt a szilikont.

kukorica szemező

Kukorica szemező, hámozó minden szemért

Megpróbáltuk már mindennel, de mégis össze-vissza repültek a szemek. Ezzel a hámozóval minden egyes darabot tökéletesen leszedhetsz a kukoricáról, könnyen, egy mozdulattal.

vicces konyhai időzítők

Vége az unalmas időzítőnek

Ha már régóta főzünk, akkor már megunhattuk az unalmas időzítőket. A béka vagy a kutyus azonnal feldobja a hangulatunkat, ha csak ránézünk.

tojásos melegszendvics sütő készítő

Tojásos melegszendvics azonnal

Nem is lehetne már egyszerűbb otthon elkészíteni egy melegszendvicset. Csak rakjuk össze a hozzávalókat, csukjuk össze a sütőt és 5 percen belül már kész is van a reggelink.

rizs főző és melegen tartó

Rizs főző és az ebéd melegen

Rizs főzésére, párolásra és egy gyors leves elkészítésére is tökéletes kis szerkezet. Ebben a készülékben az egész ebédet melegen tarthatod (akár két főre is, persze attól függően mennyit eszünk…).

gyertya grill

Egy gyors sonkás rántotta

Elképesztő mire nem képes három mécses. Igen, egy gyors rántotta elkészítésére, de akár egy kis sajtot is melegíthetünk a szendvicsünkbe. Azért ne gondoljuk túl a dolgokat.

fokhagyma aprító

Fokhagyma aprítás felsőfokon

Elég volt a szeletelésből és a ragadós ujjakból. Ezzel a kis gurulós aprítóval gyerekjáték a fokhagyma feldolgozása.

pisztoly és golyó alakú jégkocka készítő

Nem szokásos jégkockák

A sok kis apróságok teszik igazán felejthetetlenné a házibulit. Ilyen lehet például egy fegyveres jégkocka tálca. (Amit akár nem csak vízzel tölthetünk meg.)

frissen tartó szilikon fedő

A frisseségért mindent

Nem csak a fóliát fel-le venni folyamatosan a tárolóról bosszantó feladat, de megtalálni a doboz tetejét is. Ezeket a több méretű szilikonokat egyszerűen ráhúzhatod a doboztól kezdve a dinnyéig és nem kell aggódni, hogy holnap már nem lesz friss. Nem mellesleg nagyon olcsók is.

tojás, rántotta készítő

Tojás pálcikák

Pár perc alatt azonnal tálalható finom reggelit készíthetünk ezzel a kis eszközzel. Egy kis olaj, egy tojás és néhány fűszert rakjunk a sütőbe. A pálcikát helyezzük középre, aminek a segítségével majd ki tudjuk venni a tojás rudat. Voilá!

eper és paradicsom csumázó

Eper csumázás azonnal

A sütemény ezek után biztos, hogy a kívánt ízt fogja adni. Egyszerűen és könnyedén csumázhatjuk nem csak az epret, hanem a paradicsomot is.

malacos kukorica tartó

Malacos kukorica tartó

Ezekkel a malacos tűzőkkel biztos megkedveltethetjük gyerekünkkel a kukoricát. Végső soron a kezünk is tiszta marad.

tojás szétválasztó konyhai eszköz

Tojássárgája azonnal

Nem kell többé azzal a problémával szembesülnünk, “na most hogy fogom kivenni a sárgáját”. Ezzel a kis kannállal azonnal elkülöníthetjük. Milyen egyszerű!

hasábburgonya szelő kés

Szóval így készül a hasábburgonya

Egy egyszerű kés és azonnal készen vannak a hullámos zöldségek. Így már mindent más.

rák alakú edényfogó

Rozsdás rákolló, csak a kezünk meg ne égjen

Szóval viccesebbnél viccesebb kesztyűket és szilikonokat találhatunk, ez volt az egyik legjobb.

disney alakú sütemény forma kivágó és szaggató

Disney sütemény forma kivágó 

A jól megszokott karácsonyi formák mellé tökéletes egy Disney forma, csak vigyázzunk, ha letörik egy részük akkor már nem lesznek az igaziak.

mintás nyújtófa

Mintás nyújtófa

Ha nagyüzemben szeretnénk gyártani a kekszeket és a csokikat az sem probléma. Egy ilyen nyújtófa segítségével egyszerűen csodássá varázsolhatjuk az édességet.

keksznyomó sütikinyomó pisztoly

Kekszkinyomó

Tudjuk elég lesz már a süteményekből, viszont ez a kekszkinyomó kihagyhatatlan. Egyszerűen készíthetünk bolti minőségű sütiket ezzel az olcsó kis szerkezettel.

5 az 1-ben serpenyő

5 az 1-ben serpenyő

Nincs időnk, amit elvesztegethetünk. Egyszerűen rakjuk bele a serpenyőbe a kolbászt, bacont, tojást és már süthetjük is őket. 

Ezek voltak a legjobb darabok amiket találtunk, de ha valami újat fedeznénk fel azonnal feltöltjük ide. Érdemes a cuccok vásárlása előtt a konyhát berendezni ehhez összeszedtük a legfontosabb ötleteket.

Melyiket tudnád legjobban otthon használni?

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve