dec 11, 2019

Hogyan dekoráljuk a dohányzóasztalt?

Ha kiválasztottuk a nappali központját képező asztalt, akkor még úgy érezhetjük, hogy valami még hiányzik. Lehet, hogy nem elég otthonos vagy nem teljesen illik bele a képbe. Ebben a cikkben, dohányzóasztal dekorációhoz találsz fontos tippeket és trükköket, amelyekkel díszítheted és átalakíthatod a dohányzóasztalt, úgy, hogy végleg elnyerje a végső formáját.

Már lehet, hogy megszoktuk a jelenlegi darabot és felszeretnénk dobni egy-két újdonsággal vagy éppen most vásároltuk meg az új bútort. Mindkettő esetben könnyen felvarázsolhatjuk és színesebbé tehetjük az asztalt.

Hogyan kezdjünk neki?

Ahogy az előző cikkben is meghatároztuk a legfontosabb kérdések, hogy mi illik a nappalihoz, mi illik hozzád?

Mi hiányzik még a nappaliból? Mit szeretnél megmutatni?

Minden esetben az egész szoba összességét nézzük és az alapján döntsük el, hogy miket szeretnénk az asztalra elhelyezni. Természetesen a minden nap használatos eszközöket, amiket a nappaliban használunk, mint például a távirányító vagy az éppen olvasandó újság, nyugodtan helyezzük őket az asztalra vagy az asztal fiókjába (ha rendelkezik).

Mivel díszítsük az asztalt?

A fából készült darabok természetességet árasztanak a szóbában, így bátran használjuk ezeket, egy fémből készült vagy üveget tartalmazó asztalon.

Egy dizájnos, faragott vagy egy-két berakást tartalmazó tálcán könnyen elhelyezhetjük a kiválasztott tárgyakat. A rágcsát is akár ezen tárolhatjuk, így az esetlegesen kiboruló chips vagy morzsa darabokat könnyen letakaríthatjuk a tálca letakarításával.

Ugyanilyen módon egy kis doboz is jó választás lehet egy-két tárgy tárolására, amelyet a dohányzóasztalon helyezünk el.

A gyertyák és mécsesek megadnak egy romantikus, meghittebb hangulatot. Ezeket tovább gondolva használhatunk lámpásokat és illatmécseseket is egyaránt.

Minden esetben fontos, hogy törekedjünk az egyensúlyra. Túl sok tárgyat elhelyezve az asztalon könnyen azt érezhetjük, hogy túl zsúfolt és nyomasztó hatást kelt a nappaliban.

Tippek és trükkök a dohányzóasztal kiteljesedéséhez

Ha nyitottabb hangulatot szeretnénk, illetve megtörni az asztal meghatározottságát, szögletességét, akkor egy bambuszból vagy fémből készült tál segítségével – az asztal anyagát is megbontva – tudjuk ezt egyszerűen elérni. Használhatunk kör alakú dolgokat ugyanúgy ennek a célnak az elérésének az érdekében.

A 3-as szám sokszor előkerül a lakberendezés során, mint egy meghatározás, amelyet alkalmazhatunk a tárgyak, színek kiválasztása során. A dekoráció során is bátran használjuk ezt, hogy kielégítő érzést keltsen mikor ránézünk a dohányzóasztalra.

Egy váza vagy üvegből készült tárgy minimalista beütést kelt egy pár virágot elhelyezve bennük. Ha a vintage stílusnak hódolunk, illetve a nappali hangulata is megengedi, akkor egy festett üveges vázát is megengedhetünk az asztalra.

A virágok terén használhatunk műnövényeket, ha úgy gondoljuk nem akarunk velük foglalkozni, mégis az élő virágok lélegzését és jelenlétét érezni lehet a szobában, amely földobja a hangulatot. Egy bonsai fa vagy egy kisebb kaktusz bevarázsolja a szoba hangulatát.

Az üvegből készült asztalok az áttetszőségük miatt áthelyezik a hangsúlyt az alatta található polcra, vagy ha nem rendelkezik ezzel, akkor magára a szőnyegre. Ez miatt válasszunk olyan szőnyeget, amely dizájnosabb több színt is tartalmaz, akár absztrakt módon. Természetesen, ha nem ezt akarjuk elérni akkor könnyen elterelhetjük a figyelmet, ha elhelyezünk egy terítőt vagy az alsó polcot megtöltjük könyvekkel.

A nappali stílusához igazodva

A klasszikus nappalikhoz igazodva egy arany gyertya, illetve egy-két nagyobb könyv az asztalon megfelelő választás, ahogy egy kristály tál, cukorkával vagy gyümölccsel megtöltve.

A színekkel teli szobát kompenzálhatjuk a fehér színekkel az asztalon. Fehér gyertya és a fehér virágú növények segítségével érhetjük el ezt a hatást.

Rusztikusabb nappalikban, amelynél sok a fa bútor és elem, azok esetében az üvegből készült vázák és tálak tölthetik meg élettel a szobát, bennük, színes virágokat és cukrokat elhelyezve.

A következő táblában néhány plusz ötletet találsz, hogyan is dobhatnád fel még jobban a nappalit.

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve