jún 29, 2020

Nappali fal ötletek, amellyel felfrissíthetjük a szobát

Számos nappali inspiráció mellett, az egyik legjobb módszer, hogy fokozzuk a nappalink hangulatát, ha a falra elhelyezünk különböző festményeket és kiegészítőket. Mindegy, hogy milyen színű éppen a nappalink, egy családi kép, egy műalkotás sosem fog minket cserben hagyni abban, hogy feldobjuk a nappalink kinézetét.

Szóval, ha már berendezted a nappalidat, de változtatni szeretnél a kisugárzásán, a következő inspirációk és trükkök segítségével, azonnal fokozhatod a szoba légkörét.

Több festmény a nappaliban

Festmények a falon – 3-6-9 arányban

Ha azonnal szeretnél gyors változást elérni, akkor a jól kiválasztott festménynél nem is találhatsz jobbat. Maradhatunk a nappali színének a vonalában, de akár teljesen eltérő műalkotásokat is választhatunk. Törekedjünk arra, hogy három darabot vagy annak többszörösét használjuk a nappaliban.

Vásárolhatunk akár új dizájner festményeket vagy saját általunk készített nyaralási képeket is felhasználhatjuk, de akár betérhetünk a legközelebbi antikváriumba, ahol akár rejtett kincsekre is lelhetünk.

Egy nagy festmény a nappaliban

Egy nagy festmény a falon

Ha megvan az az egy festmény, amelyen nap mint nap merengeni tudunk, akkor lehet ez a nappalink egyik fókuszpontja. Ebben az esetben nem kell több festményt mellé elhelyezünk.

Fa mintás fal a nappaliban

Dekoráljuk ki a nappali egyik falát

A festmények mellett a másik legnagyobb változást azzal érhetjük el, hogyha az egyik falat átdolgozzuk és kiemeljük a nappali színétől. Ezt rengeteg módon elérhetjük, például ha egy kicsit kopott de mégis igényes fa darabokkal bevonjuk, követhetjük a nappali szőnyeg mintáját és színét, de akár elmehetünk a virágmintás, absztrakt és színes fal felé is. Kipróbálhatjuk a vintage hatású szobákban a faliszőnyegeket is. Csak a képzeletünk szab határt. 

Téglamintás öntapadós falmatrica a nappalinkban

Öntapadós 3D hatású falmatrica

Manapság már mindenre több megoldást találhatunk, ilyen a fent látható 3D hatású falmatrica. Nem fontos most már a vakolatot vissza bontanunk ahhoz, hogy kiemeljük a tégla testeket, ezzel egy fal designt teremtve.  Hiszen ennek matricának a segítségével majdnem teljesen ugyanazt a hatást érhetjük el. Ugyanilyen módon találhatunk deszka és egyéb elemeket ábrázoló falmatricák, melyekkel akár az egész falat, de akár csak egy részletét is beboríthatjuk.

Tükör térnövelő hatása a nappaliban

Tükör a térnövelés érdekében

Egy tükör segítségével, azonnal növelni tudjuk a nappalink nagyságát. A kis terekben használjunk egy nagy tükröt vagy szórjunk szét több kisebb darabot. Ezzel nemcsak nagyobbnak fogjuk érezni a szobát, hanem világosabbnak is.

A falon látható festmény

A fal maga a festmény

Ha úgy érezzük hogy rendelkezzünk egy kis festői vénával, akkor ne féljünk a nappalink egyik falát egy festménnyé átalakítani. Ezt könnyedén megtehetjük egy projektor és egy jól kiválasztott kép segítségével, és már csak a megfelelő színekről kell gondoskodnunk.

Könyvespolc a nappaliban

Könyvespolc

Emilia Clarke mondta azt egyszer, hogy “Ne bizz olyan emberben, akinek nagyobb a TV-je, mint maga a könyvespolca”, amit mi is alátámasztunk.  Hiszen a festményeken kívül a könyvek azok, amelyek még jobban színesebbé és hangulatosabbá teszik a nappalinkat és nem mellesleg arról is árulkodnak, hogy egy művelt emberrel van dolgunk. (Persze azt már gondolatban felejtsük el, hogy csak azért vásárolunk könyveket hogy ezt gondolják rólunk.)

Poharak és tányérok a polcokon díszként a nappaliban

Poharak és tányérok a polcokon és a falon

Ha minőségi tányér készlettel rendelkezünk és igényes kristály poharakban tudjuk kínálni a vendégeket egy welcome drinkel, akkor ezeket ne rejtsük el a fiókokban. Akár díszíthetjük a falunkat velük, de a polcokon és a dohányzóasztalon is elhelyezhetjük őket. A konyhai berendezési ötletek alapján, pedig a vintage álló tányér tárolók is az arany korukat élik, úgyhogy ezeket is igénybe vehetjük.

Vintage hatású fali lámpák a nappaliban

Fali lámpák, világítások

Vintage hatású nappalinkban, követve a stílust, használhatunk fali lámpákat, ezzel a kültéri megjelenést behozva a szobába. További világítás ötletekről ebben a cikkben olvashatsz.

Virágok és növények a nappaliban

A természetesség

Egy nappali sem lehet teljes néhány virág nélkül. Ezeket több helyen elhelyezhetjük, így a falon lévő polcokra is nyugodtan rakhatjuk őket.  Törekedjünk arra, hogy élő virágokat szerezzünk be. Természetesen manapság már olyan művirágokat lehet kapni, amelyeket még közelről sem tudunk megkülönböztetni, viszont az egyes virágok hatásai jó hatással vannak ránk. Nem mellékesen a tudat, hogy a mi virágaink élőek már önmagában egy felemelő érzés.

Kihagytunk volna valamit a felsorolásból? Te mivel tudtad feldobni a nappalidat? 

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve