dec 13, 2019

Nappali ötletek & dekorációk a tökéletes harmóniához

A nappali berendezése útmutató mellett nagy segítség, ha ötletet meríthetünk, néhány lakberendező által összeállított, nappaliból. Összeállítottunk 40 gyönyörű nappali, amelyek kiindulási alapot biztosíthatnak a következő dekorációs projekthez. A Kupon Invázión pedig megtalálhatod a hasonló bútorokat és kiegészítőket.

Modern és egyben rusztikus

A vintage hatású bútorokot, mint a bárszék és a dohányzóasztal tökéletesen átadják a nappalinak a rusztikus hatást. Mégis az asztalon elhelyezett vázák, illetve a korszerű lámpa modern hatást kelt a szobában. A mennyezeti spot lámpák segítségével kölcsönözhetjük ugyanezt a hatást, egyben egy fókusz pontot is létrehozva.

Nyugtató és modern

Jól tudjuk, hogy a kék és barna színek pihentető és meleg hatást keltenek. Hagyjuk, hogy a szobában a természetes fény könnyen utat találjon magának. Ezt úgy érhetjük el, hogy ha az ablakok a kanapé jobb vagy bal oldalán helyezkednek el.

Erős, gazdag színek

A mély és karakteres színeket kompenzálhatjuk az üvegből készült dolgokkal és a fa hatású bútorokkal, ahogy a képen látható kanapé is ezt váltja ki. Megtörve a fal hangsúlyát, az utcai látkép könnyeddé és nyitottabbá teszi a teret. A szófán elhelyezett párnák pedig kontrasztba helyezik az egész szobát.

Minimalista és relaxáló

Az élénkebb színek pihentetően hatnak ránk, főleg egy stresszes nap után. Feldobhatjuk a szobát könnyed vonalak és egy-egy elrejtett, nem túlzásba vitt mélyebb színnel. Választhatunk egy klasszikus kanapét is a nappali központjának, amelyet az előbb említett módon díszíthetjük.

Apróságok

Az átlagos nappalink hangulatát, egy jól kiválasztott, szőrös szőnyeggel gyorsan átalakíthatjuk.

Növények

Ne féljünk növényeket használni a lakásban. Egyszerre keltenek természetes és komfortos hatást. Nyugodtan próbálkozzunk egzotikus növényekkel is, mint egy kaktusz vagy egy bonsai fa. Ha a nappali tér megengedi, akkor egy nagyobb cserepes növényt is elhelyezhetünk a nappali sarkában vagy a kanapé mellett.

Meghatározó falak

A nappali egyik falát feldobhatjuk egy tapéta vagy festési minta segítségével. A kör alakú minta megtartja a kanapé robosztus figyelmét, de egyben megtöri a szoba hangulatát.

Azonnali figyelem

A tágasabb nappalikban egy színben kitűnő bútor segítségével fókuszálhatjuk a figyelmet. A székek egyben megtörik a hangulatot és nagy benyomást keltenek, azonban nem teljesen vonják el a hangsúlyt a szoba többi részéről.

Virágminta

Az erősebb virágmintás falak teljesen más légkört teremtenek. A hatást még jobban fokozhatjuk színesebb virágmintákkal is. A természetes hatást megtartva a zöld színt, a fa dohányzóasztal és parketta nagyszerű módon kiegészíti.

Téli álom

Gyapjú anyagokkal és a komfortos kanapéval megnyugvásra lelünk a nappaliban. Tökéletes őszi vagy téli design.

Mély színek az erős jellemhez

A sötétebb falak, kihívóbb színű bútorokkal, festményekkel egy magabiztosabb állapotot alakítanak ki a nappaliban.

Figyelem középpontjában

A kicsi nappalikban egy meghatározó színű szék vagy kanapé megteszi a hatást. Figyeljünk oda a vonalakra, az ívekre, próbálkozhatunk a sárga-arany színekkel is.

Teret a fénynek

Ha a nappali úgy engedi meg, hogy a kanapét csak az ablakhoz tudjuk elhelyezni, akkor válasszunk egy rövid háttámlás változatot, így a természetes fény könnyen bejárhatja a szobát.

Sötét oldal

A hangulatos szürke a narancssárga színnel és a réz elemekkel egy modern hatást tükröznek. Megtörhetjük a falakat egy-egy fehér képpel, de akár egy egy fát tartalmazó könyvespolc is jól mutathat a szobában. A párnák és az asztalon elhelyezett elemekkel is elérhetjük még ezt a hatást.

Következzen néhány kép inspiráció

Neked melyik képen akadt meg egyből a szemed? Kommentben oszd meg a többiekkel, hogy számodra mi a fontos a nappali berendezése során.

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve