jún 27, 2020

Nappali szőnyeg ötletek és trükkök, amelyek mindent megváltoztatnak

Ha csak egy dolgon változtathatnál a nappaliban, aminek a segítségével azonnal az egész hangulatot átvarázsolhatod, akkor az nem más mint a szőnyeg. Számtalan szín és megannyi méret közül válogathatunk, amivel ténylegesen nagyban átalakíthatjuk az egész szoba stílusát.

A következőkben olyan leírást találhatsz az egyes szőnyegekről, amelyekben megtudhatod, hogy hogyan illeszkednek az egyes darabok a különbőző témájú nappalikhoz és hogyan érheted el a megálmodott nappali stílusát. De először jöjjenek a legfontosabb tippek, amelyekre törekedni kell a kiválasztás során.

Méret: Fontos hogy az eltervezett helyhez a megfelelő méretű szőnyeget válasszuk. A szőnyeg egyben nagyítani és kisebbíteni is tudja a szobát.

Szín:  Követhetjük a nappalink már meglévő stílusát, de ha szeretnénk egy új vonalat megütni, akkor az alapján válasszuk a színt.

Anyag:  Határozzuk meg a számunkra kedvenc anyagot, amelyen keresztül nap mint nap szívesen fogunk közlekedni.

Takarítás:  Az egyes anyagok könnyebben, míg a többieket nehezebben takaríthathatjuk, illetve nehezebben tarthatjuk tisztán. Ezt is vegyük figyelembe a kiválasztás során.

Stílus: A legfontosabb a szín kiválasztása, mivel mondhatni az összes szőnyeg egy általános megjelenést biztosít.

A legtöbb lakberendező a méret szempontjából azt ajánlja, hogy a nappali bútorzatát le takarja a szőnyeg, tehát a kanapé és a dohányzóasztal körül, kb. 10-20 cm-es ráhagyás legyen.

Az egész nappali lefedve padló szönyeggel

Az egész nappali lefedése

Egyszerű de mégis megfelelő választás lehet az egész nappalinkat lefedjük szőnyeggel. Ez abban az esetben lehet egy jó választás ha amerikai konyhával rendelkezünk, mivel ebben az esetben el tudjuk határolni a nappalit és az étkezőt. Feltétlenül, először válasszuk ki a bútorokat és majd ezután döntsünk az egész padló szőnyeg stílusáról, mintájával és színéről. Ha a sőtét színek mellett döntünk, akkor gondoskodjunk a megfelelő nappali világításról.

Egyszínű fehér nappali szörme szőnyeg
Szürke árnyalatos szörme nappali szőnyeg

Egyszínű szörme szőnyegek

Ha tartani akarjuk a nappalink hangulatát és nem szeretnénk módosítani a stílust, akkor tökéletes választás egy fehér vagy egy szürkés szőrme szőnyeg. Itt fontos figyelnünk a minőségi anyagválasztásra, mivel egy báránybőrből készült darab hosszú éveken keresztül a nappalink jó társa lehet. A rendszeres tisztítással megakadályozhatjuk azt, hogy a szőnyeg telítődjön porral és mindennapos piszokkal, és így a későbbiekben a színéből sem fog veszíteni.

Tradicionális mintázatú modern nappali szőnyeg

Tradicionális, mégis modern

Ha csak egy stílust követ a nappalink pár év elteltével könnyen unalmassá és elavulttá vállhat. Ezt könnyen kiküszöbölhetjük, ha a már megszokott tradicionális mintákat választjuk, amelyek új design, új színek alapján készülnek. 

Vad színeket felhasználó nappali szőnyeg

Ne féljünk a vad színektől

Ha szeretnénk feldobni a nappalinkat, akkor több színt tartalmazó szőnyeggel ezt elérhetjük. Akár egy tengerparti stílust is megüthetünk, néhány kiegészítő beszerzésével együtt. A virágmintás és puha szőnyeg, egy jó választás szürke, fehér és halványabb színek keverékével.

Vibráló hatású nappali szőnyeg

Ha még nem állunk készen a szélsőséges színvilágra

Ha még nem szeretnénk teljesen megvadulni a színek tekintetében, akkor egy vibráló színben játszó szőnyeg egy jó választás. Az erősebb színeket könnyebben vesszük, ha azok alul helyezkednek el. Ezért itt az idő, hogy kibontakoztassuk a magunkban rejlő designert. Könnyen és gyorsan változtathatjuk meg egy ilyen szőnyeggel a nappalink hangulatát és érzetét.

Tradicionális szőnyeg, amely mindenki otthonában megtalálható

Antik szőnyeg divatban

Biztos vagyok benne, hogy minden nagyszülőnél rejtőzik egy ilyen darab, hanem kettő, ebben az esetben ne féljünk használni ezeket. Ugyanis egy ilyen darab egy minimál design hatású, új bútorzattal teljesen más hatást fog kelteni. ( Nem mellékesen egy jó alapos takarítás után előjönnek az eredeti markáns színek is. )

Kör alakú szőnyeg, amely megbontja a szokásos formát

Kör alakú szőnyeg, a formaiság megbontásáért

Ha már untat minket az egységes téglalap alakú szőnyegek, akkor a kör alak egy jó választás, ha nappalink megengedi ezt a formát, illetve a hozzá való megfelelő méretet. Meg bonthatjuk a nappalink egységességét, ezzel egy új vonalat megalapozva.

Melyik szőnyeg tetszett meg? Használni fogod valamelyik megoldást? Vagy már egyből egy új nappaliról álmodsz?

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve