febr 25, 2020

Otthoni bárpult ötletek, amelyek egyből megadják a hangulatot

Kényelmetlen már a kanapé?

Otthon szeretnél meginni egy whisky-t vagy egy pezsgőt a barátoddal? Vagy csak pizsamában szeretnél elmélyülni az aznapi eseményeken? Könnyen és egyszerűen átalakíthatunk egy kis területet a konyhánkból vagy a nappalinkból és kinevezhetjük az otthoni bárunknak. Ha nagyobb teret szeretnénk egy külön szobát is szentelhetünk a kikapcsolódásnak. Akárhogy is döntesz, a következő ötletek bárhol felhasználhatod és legközelebb már nem kell azon gondolkodnod, hogy hová üljetek és mivel dobd fel a hangulatot.

Egy külön részleg a kikapcsolódásnak

Használd fel a konyha vagy a nappali egy részét. Alakítsd ki mint egy pubban. A fal mellett egy könyöklő rész, egy-két bárszékkel. A falat pedig díszítsük fel a számunkra fontos tárgyakkal, így a beszélgetés könnyen fog indulni. Kis polcokat is felszerelhetünk a borospoharaknak.

Hangulatos világítás

Hogy elválasszuk a konyhától vagy a nappalitól a bár szekciót, a hangulatos világítás az egyik legjobb döntés. ( Nem mellesleg plusz exkluzivitást is kölcsönöz. Hasonlóan alkalmazzuk a csak erre a célra kialakított szobában is.

Illeszkedjen a környezetbe

Kövessük a már meglévő stílust a kialakítás során. A bútorokat, a polcokat, és a kiegészítőket a nappali vagy a konyha szerint vásároljuk. (A nappali berendezéséhez itt találsz segítséget. A konyha berendezéséhez pedig itt.)

Boros pohártartó sín

A bárokban a könnyű elérhetőség miatt használják, és – ami minket is érdekel – a hangulat miatt.

Rejtsd el az italokat

Ha gyermekeink a bárpult közelében futkároznak, akkor jobban járhatunk ha elrejtjük őket. Egy dobozban vagy egy “titkos” rekeszben feltünés mentesen tarthatjuk őket és amikor szükség van rájuk könnyen elérhetjük őket.

Mintha egy igazi bárban ülnél

Ha lehetőséged van egy teljes szoba kialakítására, akkor használd is ki. Bárszékek, teljes bárpult, borok, italok, pohár sín. Erős, meghatározó színek, változó sémák. Többé már nem kell a barátaiddal gondolkodni, hol töltsétek a szombat vagy vasárnap estét.

Mutasd meg a gyűjteményedet

Egy praktikus italtartó, tökéletesen mutat a bár szekciónk sarkában. Ha nagyobb gyűjteménnyel rendelkezünk ne féljünk akár egy egész falat is felhasználni.

Játékok a bárszobában

Hogy a beszélgetés mellett játszani is tudjunk egy billiárd asztal vagy egy pokerasztal elegáns megoldás. Az asztal feletti világítást a szoba többi részéhez igazítsuk.

Kompakt megoldás

Egy TV-t is elhelyezhetünk a sarokban vagy a szobában, így tovább fokozva a kikapcsolódást. Ha itt szeretnénk az utolsó simításokat elvégezni a munkánkon, akkor biztosítsunk áramot a laptop vagy telefon töltésére is.

Melyik tetszett a legjobban?

Melyik megoldást fogod Te is kiprobálni? Oszd meg a többiekkel is.

You Might Also Like

Írj kommentet

Az email címed nem lesz megosztva! A szükséges mezők * jelölve